کتاب تشخیص افتراقی بر اساس DSM5 نوشته ی مایکل فیرست ترجمه فرزین رضاعی، علی اکبر فروغی از نشر ارجمند منتشر شده است برای مطالعه معرفی کتاب و دانلود فایل pdf به ادامه صفحه مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب تشخیص افتراقی بر اساس DSM5 نوشته ی مایکل فیرست ترجمه فرزین رضاعی، علی اکبر فروغی از نشر ارجمند منتشر شده است.
تشخیص افتراقی چیست؟
تشخیص افتراقی یک متد تشخیص سیستماتیک در علم پزشکی است که برای یافتن یک مورد خاص تشخیص بیماری وقتی چندین گزینه جایگزین محتمل دیگر وجود دارد به کار می رود. در تشخیص افتراقی هدف این است که معلوم شود بیمار به کدام یک از دو یا چند اختلال مطرح شده مبتلا است. این اصلاح از محدوده بالینی فراتر رفته است و برای تفکیک بسیاری از حالت در روانشناسی اجتماعی و مطالعه شخصیت مورد استفاده قرار گرفته است.
معرفی کتاب تشخیص افتراقی بر اساس DSM5:
تشخیص دادن بیماری بیماران، مستلزم توانایی استخراج اطلاعات از بیماران، شناسایی علایم و پی بردن به الگوهای موجود، تعیین علل احتمالی، و سپس مطرح کردن نوعی تشخیص صحیح است. بالینگران با تجربه عرصه سلامت روان؛ دریافته اند که تشخیص افتراقی، هم علم است و هم هنر، آنان از آشنایی با ابزارهایی که آنان را یاری می دهند، استقبال می کنند. دستنامه تشخیص افتراقی DSM5 به آن دسته از بالینگران و دانشجویانی که در حال فراگیری تشخیص روان پزشکی هستند، کمک می کند تا تشخیص های افتراقی جامعی را فراروی خود قرار دهند؛ این کتاب برای تحقق چنین هدفی، انواع گوناگونی از رویکردهای مختلف و از جمله چارچوب تشخیصی شش مرحله ای 29 درخت تصمیم گیری و 66 جدول تشخیص افتراقی را ارائه کرده است تا پس از مطرح شدن نوعی تشخیص احتمالی، مورد استفاده قرار گیرند. در این دستنامه طبقه بندی DSM5 گنجانده شده است تا هم عمل کد گذاری تسهیل شود و هم مروری بر تمامی تشخیص های DSM5 فراهم آید که باید در هنگام مطرح کردن تشخیص افتراقی، مد نظر قرار گیرند.
کتاب دستنامه ی تشخیص های افتراقی بر اساس DSM5 راه حلی را برای تشخیص افتراقی ارائه داده و در این راستا، پیچیدگی شخصیت انسان و کاربردهای ساختاری طبقه بندی DSM5 را نیز شامل می شود.
این کتاب مهارت دانشجویان را در فرمول بندی یک تشخیص افتراقی گسترده با ارائه این مسئله از دیدگاه های منفاوت بهبود می بخشد.
اطلاعاتی که در بخش درخت های تصمیم گیری، جداول تشخیص افتراقی آمده است تا حدودی همپوشی دارند اما هرکدام از این چارچوب ها توانمندی های خاص خود را دارند و ممکن است سودمندی هر یک کم و بیش منوط به موقعیت باشد.
سر فصل های کتاب تشخیص افتراقی بر اساس DSM5 نیز به شرح زیر است:
- تشخیص افتراقی گام به گام
- تشخیص های افتراقی به وسیله ی درخت های تصمیم گیری
- تشخیص افتراقی به وسیله جداول
از متن کتاب تشخیص افتراقی بر اساس DSM5 :
" نخستین گام کنار گذاشتن تمارض و اختلال ساختگی است زیرا اگر بیمار در مورد ماهیت و شدت نشانه های خود صادق نباشد، علی رغم توانایی متخصص بالینی در دستیابی به یک تشخیص روان پزشکی دقیق تمام تلاش ها او بی نتیجه خواهد بود. بخش زیادی از کار ما مبتنی بر اعتقاد به تلاش مشترک بین متخصص و بیمار به منظور کشف ماهیت و علت نشانه ها گزارش شده است."
دیدگاه خود را بنویسید