کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR ویراست پنجم از انجمن روان پزشکی آمریکا ترجمه یحیی سید محمد از نشر روان منتشر شده است. برای مطالعه ی معرفی کتاب و دانلود فایل pdf کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی یحیی سید محمدی به ادامه صفحه مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR ویراست پنجم از انجمن روان پزشکی آمریکا ترجمه یحیی سید محمد از نشر روان منتشر شده است.
معرفی کتاب متن کامل راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی:
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ویراست پنجم تجدید نظر در متن DSM5TR انجمن روان پزشکی آمریکا اولین تجدید نظر منتشر شده در DSM5 است. این راهنمای تجدید نظر شده ملاک های تشخیصی DSM5 منتشر شده را به اصلاحاتی عمدتا به منظور روشنی برای بیش از 70 اختلال ادغام می کند، متن توصیفی همراه با هریک از اختلالات DSM5 را بر اساس بازبینی های نوشته از زمان انتشار DSM5 به طور جامعی به روز می کند،و تشخیص جدیدی را با عنوان اختلال سوگ طولانی، و کدهای نشانه را برای گزارش دادن رفتار خودکشی گرا و جرح خویشتن غیر خودکشی گرا می افزاید. این تغییرات با گستره ی تجدید نظر در متن قبلی فرق می کند که در آن موارد به روز شده تقریبا به طور انحصاری به متن محدود می شدند و ملاک های تشخیصی را تقریبا بدون تغییر می گذاشتند.
این ویراست همچنان تمام موارد به روز شده آنلاین قبلی را که در DSM5 بعد از انتشار آن در سال 2013 صورت گرفته بودند در پاسخ به کاربرد،پیشرفت های علمی خاص، و تنظیم های کد گذاری از طریق فرایند بازبینی مکرر، ادغام می کند.
این تجدید نظر شامل همپوشانی سه فرایند اول ایجاد ملاک های تشخیصی اصلی و متن DSM5 توسط کارگروه در سال 2013 دوم موارد به روز شده در ملاک ها و متن DSM5 توسط کمیته هدایت کننده و سوم کمیته فرعی بازبینی بر کل متن میباشد.
ویژگی های ویراست جدید کتاب راهنمای تشخیصی آماری و اختلالات روانی DSM5 به شرح زیر است:
- طبقه بندی بین المللی بیماری ها ICD: ملاک های DSM اختلالاتی را توصیف می کنند که توسط اسامی تشخیصی با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی کد گذاری شده اند.
- ارائه موضوعات رشدی مرتبط با تشخیص: بررسی عوامل مرتبط با اختلالات روانی در طول رشد انسان، مثل عوامل مرتبط با سن.
- وارد کردن یافته های علمی از جدید ترین پژوهش ها در زمینه ی ژنتیک و تصویر برداری عصبی.
- ادغام اختلال اوتیستیک،اختلال آسپرگر و اختلال رشد فراگیر در اختلال طیف اوتیسم
- طبقه بندی کارآمد اختلالات دو قطبی و افسردگی
- بازسازی اختلالات مصرف مواد به منظور ثبات و روشنی
- دقت بیشتر برای اختلالات عصبی شناختی عمده و خفیف
- تحول در برداشت از اختلالات شخصیت
- اختلالات و ویژگی های جدید
- اصلاحات آنلاین
نحوه ی مطالعه ی کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR:
هدف اصلی DSM5 این است که به متخصصان بالینی آموزش دیده در زمینه ی تشخیص اختلالات روانی به عنوان بخشی از ارزیابی تدوین موردی کمک کند که به برنامه درمان خوب برای هر فرد منجر شود. تدوین موردی برای هر فرد معینی باید سابقه ی بالینی دقیق و چکیده مختصری از عوامل اجتماعی،روان شناختی و زیستی را در بر گیرد.که ممکن است در ایجاد اختلال روانی معینی مشارکت داشته باشند. هدف نهایی تدوین موردی بالینی، استفاده از اطلاعات موقعیتی و تشخیصی موجود در طرح ریزی برنامه ی درمان جامعی است که موقعیت های فرهنگی و اجتماعی فرد در آن، منظور شده باشد. با این حال، توصیه هایی برای انتخاب و استفاده از مناسب ترین گزینه های درمان مبتنی بر شواهد جهت هر اختلال، از گستره ی این کتاب راهنما خارج است.
سر فصل های کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5 TR به شرح زیر است:
بخش ها | سر فصل ها |
---|---|
بخش اول مبانی DSM5 | مقدمه، استفاده از این کتاب راهنما، بیانیه هشداردهنده در مورد استفاده قانوین از DSM5 |
بخش دوم: ملاک ها و کدهای تشخیصی | اختلالات عصبی رشدی، طیف اسکیزوفرنی و اختلالات روان پریشی دیگر، دوقطبی و اختلالات مربوط، اختلالات افسردگی، اختلالات اضطرابی، وسوا فکری عملی و اختلالات مربوط، اختلالات مرتبط با آسیب و عامل استرس زا، اختلالات تجزیه ای، نشانه ی جسمانی و اختلالات مربوط، اختلالات تغذیه و خوردن، اختلالات دفع، اختلالات خواب و بیداری، کژکاری های جنسی، ملال حنسیتی، اختلالات اخلالگر، کنترل تکانه و سلوک، اختلالات مرتبط با مواد و اعتیاد آور، اختلالات عصبی شناختی، اختلالات شخصیت، اختلالات پارافیلیک، اختلالات روانی دیگر، اختلالات حرکت ناشی از دارو و عوارض نا مطلوب دیگر دارو، شرایط دیگری که ممکن است کانون توجه بالینی باشد. |
بخش سوم: مقیاس ها و مدل های نوظهور | مقیاس های ارزیابی، فرهنگ و تشخیص روان پزشکی، مدل جایگزین DSM5 برای اختلالات شخصیت، اختلالاتی برای تحقیق بیشتر |
پیوست | فهرست الفبایی، فهرست عددی |
نقد و بررسی ظاهری کتاب کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR:
این کتاب از سایز بزرگ و تعداد صفحات زیادی برخوردار است که برای حفظ استحکام کتاب از جلد گالینگور استفاده شده است. که به سهولت مطالعه ی کتاب کمک به سزایی می کند. فونت درشت و مناسب نیز مطالعه ی کتاب را آسان تر می کند.
بهتر بود در دسته بندی و جداول و متن کتاب از فونت رنگی استفاده میشد تا یکنواختی مطالعه ی این حجم از مطالب نیز از بین برود.
شما میتوانید کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR ترجمه یحیی سید محمدی از نشر روان را از سایت کتاب تراپی تهیه کنید و یا با شماره ی زیر تماس بگیرید.
02166384889
از متن کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تجدید نظر در متن DSM5TR:
" اختلال هذیانی می تواند با نبود نشانه های مخصوص دیگر مرحله فعال اسکیزوفرنی از اسکیزوفرنی و اختلال اسکیزوفرنیفرم متمایز شود. به علاوه کیفیت هذیان ها می توانند به متمایز کردن اسکیزوفرنی از اختلال هذیانی کمک کند. در اسکیزوفرنی هذیان ها آشفتگی بیشتری نشان می دهند. درجه ای که هذیان ها از لحاظ درونی با ثبات و همسان،منطقی و منظم هستند در حالی که در اختلال هذیانی، آنها اعتقاد بیشتر، گسترش بیشتر و فشار بیشتری را نشان می دهند"
دیدگاه خود را بنویسید