کتاب نظریه های رشد مفاهیم و کاربردها اثر ویلیام کرین نشر رشد ترجمه غلامرضا خویی نژاد و علیرضا رجایی ویراست ششم منتشر شده است برای مطالعه معرفی کتاب به ادامه صفحه مراجعه کنید همچنین میتوانید فایل pdf نمونه صفحات کتاب نظریه های رشد کرین را نیز مشاهده کنید.
محصولات مرتبط
یکی از جنبه های منحصر به فرد کتاب نظریه های رشد در مقایسه با سایر نوشته هایی از این دست مباحث همه جانبه و جامع نگر آن در زمینه های بسیار متفاوت و مختلف است. به نظر می رسد کرین تلاش کرده است تا نوشته ای نسبتا همه جانبه درباره ی نظریه های مختلف راجع به طبیعت کودک، یادگیری مراجل و جنبه های مختلف رشد، فراهم آورد. بنابراین در این کتاب شاهد مجموعه دیدگاه های محتلفی از پیش ساخت گرایان اولیه، نطریه رسشی گزل، کردارشناسانی چون داروین، لورنز، تین برگن و دیگران، تفکرات فلسفی مونتسوری، نظریه های شناختی پیاژه و... هستیم.
وجود چنین مباحث گسترده ای این کتاب را در موضوعات درسی مختلف در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا قابل استفاده کرده است.
در ویراست ششم این کتاب در فصل های متعددی نسبت به ویراست قبلی تجدید نظر شده است. از جمله فصل سوم نظریه های کردار شناسانه به نحوی اساسی تجدید سازمان یافته و دیدگاه های نویسنده در این زمینه را که مطالعه سایر گونه ها روشن کننده ی بسیاری از ابعاد رشد انسانی است، منعکس کرده است. کرین در این فصل و در چند فصل دیگر توجه ویژه ای به بازی کودکان دارد. او معتقد است زمانی که بسیاری از خط مشی سازان و برنامه ریزان تربیتی، بازی های آزادانه و خلاق کودکان را فدای نمرات بالاتر آنان در آزمون ها می کنند، نگاهی به دیدگاه های نظریه پردازان شناخته شده ی رشد نظر پیاژه و دیگران ممکن است راه گشا باشد.
او در تجدید نظر در سایر فصل ها از پیشینه ی مطالعات جدید بهره جسته و به دنبال بحث و بررسی هر نظریه ای، به نگرش ها و دیدگاه های مختلف در آن زمینه توجه و در پایان هر فصل آن ها را ارزیابی کرده است.
سر فصل های کتاب نظریه های رشد کرین به شرح زیر است:
- نخستین نظریه ها نکتب پیش ساخت گرایی لاک و روسو
- نظریه رسشی گزل
- نظریه های کردار شناختی داروین لورنز و تین برگن، و بالبی و اینزورث
- فلسفه ی تربیتی مونتسوری
- نظریه ارگانیسمی و تطبیقی ورنر شرح حال مقدماتی
- نظریه رشد شناختی پیاژه
- مراحل رشد اخلاقی کلبرک
- نظریه یادگیری پاولف واتسون و اسکینر
- نظریه یادگیری اجتماعی بندورا
- نظریه تاریخی اجتماعی وگوتسکی در زمینه ی رشد شناختی
- نظریه روان تحلیلی فروید
- اریکسون و هشت مرحله زندگی
- نظریه تفرد جدایی ماهلر
- مطالعه ای موردی در درمان روان تحلیلی مطالعه بتلهایم درباره درخودماندگی
- شاختل و تجربه های دوران کودکی
- نظریه یونگ درباره ی دوران بزرگسالی
- نظریه رشد زبان چاوسکی
- نتیجه گیری
از متن کتاب نظریه های رشد کرین مفاهیم و کاربردها:
"اسکینر توصیه میکرد که به جای تنبیه در کودکان بهتر است از خاموشی استفاده کنیم. اگر در کودک رفتاری نیرومند شده به دلیل است که با پاداشی از والدین به دست آورده تقویت شده است.هنگامی که این پیامد دوام نداشته باشد رفتاری نیز ناپدید می شود. پیروان اسکینر اغلب اظهار می دارند که ما باید خاموشی رفتار ناخواسته را با تقویت رفتارهای مطلوب ترکیب کنیم.در یک مطالعه معلمان کودکستان هنگامی که بچه ها به پرخاشگری می پرداختند فقط به آن ها بی توجهی می کردند و هنگامی که به گونه ای صلح آمیز و دوستانه با هم رفتار می کردند،از آن ها تمجید و بهشان توجه می کردند.نتیجه این بود که کلاس ساکت تر شد"
دیدگاه خود را بنویسید