کتاب چکیده ملاک های تشخیصی DSM5 از انجمن روان پزشکی آمریکا ترجمه ی فرزین رضاعی، علی فخرایی، دکتر آتوسا فرمند،علی نیلوفری، دکتر ژانت هاشمی آذر، دکتر فرهاد شاملو از نشر ارجمند منتشر شده است. برای مطالعه معرفی کتاب و دانلود فایل pdf به ادامه صفحه مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب چکیده ملاک های تشخیصی DSM5 از انجمن روان پزشکی آمریکا ترجمه ی فرزین رضاعی، علی فخرایی، دکتر آتوسا فرمند،علی نیلوفری، دکتر ژانت هاشمی آذر، دکتر فرهاد شاملو از نشر ارجمند منتشر شده است.
معرفی کتاب چکیده ملاک های تشخیصی DSM5:
انتشار DSM-5، نوآوریهایی را در امر کُدگذاری، طبقهبندی، و تشخیص اختلالات روانی فراهم آورده است که با اثرات گستردهای در بسیاری از رشتهها همراه بودهاند. بالینگران ممکن است جهت رجوع سریع به مطالب مورد نیاز خود، بهدنبال دستنامهای کوچک و سهلالوصول باشند که فقط طبقهبندی DSM-5 (یعنی فهرست اختلالات، زیرنوعها، مشخصهها، و کُدهای تشخیصی)، بخشهای مربوط به چگونگی استفاده از این دستنامه، و مجموعه ملاکهای تشخیصی را دربرگیرد. البته «چکیده ملاکهای تشخیصی DSM-5» با این هدف نگاشته شده است که بههمراه کتاب اصلی DSM-5 بهکار بُرده شود؛ و استفاده صحیح از آن مستلزم آشنایی با آن دسته از توصیفهای ارائه شده برای هر اختلال است که بههمراه مجموعه ملاکهای مربوطه ارائه شدهاند.
این مرجع سهلالوصول، شامل تمامی کُدهای ICD-9-CM و ICD-10-CM، نکات مربوط به کُدگذاری، و روندهای ثبت مندرج در DSM-5 است. بالینگران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به کتاب اصلی DSM-5، و از جمله «بخش سوم: مقیاسها و مدلهای نوظهور» (شامل مقیاسهای ارزیابی، صورتبندی فرهنگی و مصاحبههای مربوطه، مدل جایگزین DSM-5 برای اختلالات شخصیت، و اختلالاتی برای مطالعه بیشتر) و «ضمیمه DSM-5» (شامل رئوس تغییرات DSM-5 در مقایسه با DSM-IV، فهرست واژگان فنی و فرهنگی، و فهرست الفبایی و عددی تشخیصها و کُدهای DSM-5) مراجعه کنند.
کتاب چکیده ملاک های تشخیصی DSM5 شامب دو بخش و 24 سرفصل است:
بخش اول: اصول DSM5
- چگونگی استفاده از دستنامه
- ملاحظات احتیاطی مربوط به استفاده DSM5 در موارد پزشکی قانونی
بخش دوم: ملاک های تشخیصی و کدها
- اختلالت رشد عصبی
- طیف اسکیزوفرنیا و سایر اختلالات روان پریشانه
- اختلال دو قطبی و اختلالات مرتبط
- اختلالات افسردگی
- اختلالات اضطرابی
- اختلال وسواسی جبری و اختلالات مرتبط
- اختلال های مربوط به سانحه و عوامل استرس
- اختلالات تجزیه ای
- اختلال علایم جسمی و اختلالات مرتبط
- اختلالات تغذیه و خوردن
- اختلالات دفعی
- اختلالات خواب بیداری
- اختلالات عملکرد جنسی
- نارضایتی جنسیتی
- اختلالات ایذایی کنترل تکانه و سلوک
- اختلالات اعتیادی و مرتبط با مواد
- اختلالات عصبی شناختی
- اختلالات شخصیت
- اختلالات پارافیلیک
- سایر اختلالات روانی
- اختلالات حرکتی و سایر عوارض جانبی ناشی از داروها
- سایر حالاتی که ممکن است کانون توجه بالینی قرار بگیرند
دیدگاه خود را بنویسید