کتاب خلاصه ی روان پزشکی کاپلان و سادوک توسط رابرت بولاند و مارسیا ال وردوین پدرو روءیز گردآوری شده است. اکنون آخرین ویرایش کتاب با عنوان ویرایش دوازدهم 2022 در 4 جلد از نشر ارجمند توسط دکتر فرزین رضاعی ترجمه شده است. برای مطالعه معرفی کتاب و دانلود فایل pdf به ادامه صفحه مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب خلاصه ی روان پزشکی کاپلان و سادوک توسط رابرت بولاند و مارسیا ال وردوین پدرو روءیز گردآوری شده است. اکنون آخرین ویرایش کتاب با عنوان ویرایش دوازدهم 2022 در 4 جلد از نشر ارجمند توسط دکتر فرزین رضاعی ترجمه شده است
معرفی خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک:
کتاب خلاصه ی روان پزشکی کاپلان و سادوک یکی از کتب مرجعی است که سال هاست به عنوان منبع برای دانشجویان پزشکی، دستیاران روانپزشکی و دانشجویان روان شناسی مطرح است و جامعیت و زبان ساده و قابل فهمی که دارد،آن را به کتابی پرطرفدار تبدیل کرده است و در آزمون های دستیاری و دانشنامه و ارشد و دکترای روان شناسی بارها آن را منبع اعلام کرده اند. ویراست فعلی کتاب شاهد تغییر عمده ای است و آن تعییر نویسندگان و ویراستاران اصلی کتاب است. نویسنده ی کتاب از سادوک ها به دکتر بولاند و دکتر وردوین تغییر پیدا کرده است. در نتیجه تغییراتی که در ویراست جدید کتاب مشاهده می کنید ناشی از تغییر ویراست داران اصلی آن است.
در ویراست جدید کتاب خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک جداول DSM5 و توضیحات آن حذف شده است و مولفان جداولی مختصر برای اکثر اختلالات طراحی کرده اند که به اختصار ملاک DSM5 و ICD10 را مقایسه کرده اند.
این تغییر از یک جهت این حسن را دارد که امکان مقایسه ی دو نظام طبقه بندی و مرور سریع را فراهم می آورد، اما همانطور که مولفان اشاره کرده اند کتاب از حالت خودکفا خارج شده و خواننده لازم دارد قبل از مطالعه کتاب متن و جداول کتابچه ی راهنمای DSM5 را مطالعه کند. باید منتظر ماند و دید که این تغییر چه تاثیری بر استقبال از کتاب خواهد گذاشت.
در ویراست های ثدیمی کتاب خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک تلاش شده بود جامعیت کتاب حفظ شود و رویکردهای مختلف روان پزشکی مورد توجه قرار گیرد، اما در این ویراست مباحثی مانند سهم علوم روانشناسی اجتماعی و سهم علوم فرهنگی اجتماعی و نظریات شخصیت در هم ادغام شده اند و به اواخر کتاب منتقل شده اند.
در بخش دارو درمانی نیز مولفان داروهای روان پزشکی را نه بر اساس ترتیب الفبایی و اثرات فارماکولوژیک، بلکه بر اساس کاربرد عمده ی آنها در اختلالات روان پزشکی دسته بندی کرده اند.
این کتاب بر اساس تجربه ی ویراستاران در ویرایش درسنامه ی جامع روان پزشکی( Comorehensive Textbook of Psychiatry) شکل گرفته است. درسنامه جامع روان پزشکی مختص کسانی است که به یک بررسی فراگیر، مفصل، و دایره المعارفی از کل رشته ی روانپزشکی نیاز دارند.
در پایان هر بخش از کتاب خلاصه روانپزشکی تعدادی از ارجاعات و منابع ذکر شده که شامل مرور متون و منابع به روز شده و نیز فصول مرتبط در درسنامه ی بزرگترمان یعنی درسنامه ی جامع روانپزشکی است.
سرفصل های کتاب خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک 2022 جلد 1 به شرح زیر است:
سرفصل ها | بخش ها |
---|---|
فصل اول: ارزیابی و تشخیص در روان پزشکی | بیماری بزرگ سال کودکان و نوجوانان بیماران سالمند |
فصل دوم: اختلالات عصبی رشدی و سایر اختلالات کودکی | کم توانی ذهنی، اختلالات ارتباط اختلال طیف در خودماندگی اختلال کم توجهی بیش فعالی اختلال یادگیری اختصاصی اختلالات حرکتی اختلال های تغذی و خوردن در شیرخوارگی اختلالات مرتبط با سانحه و عوامل استرس در کودکان اختلالات خلقی و خودکشی در کودکان و نوجوانان اختلال دو قطبی زودآغاز اختلال کژ تنظیمی خلقی ایذایی رفتارهای ایذایی کودکی اختلالات اضطرابی شیرخواری،دوران کودکی و نوجوانی سکوت انتخابی اختلال وسواسی جبری در کودکی و نوجوانی اسکیزوفرنی زودآغاز اختلالات مصرف مواد در نوجوانان |
فصل سوم: اختلالات عصبی شناختی | دلیریون روان آشفتگی دمانس اختلال عصبی شناختی عمده اختلال عصبی شناختی عمده با خفیف ناشی از یکی بیماری طبی دیگر اختلالات عصبی شناختی و سایر اختلالات روانی تخریب شناختی خفیف |
فصل چهارم: اختلالات اعتیادی و مصرف مواد | خصوصیات کلی اختلالات مرتبط با مصرف مواد، اختلالات مرتبط با الکل اختلالات مرتبط با کانابیس اختلالات مرتبط با مواد افیونی اختلالات مرتبط با داروهای ضد اضطراب، خواب آور،یا رخوت زا اختلالات مرتبط با مواد محرک اختلالات مرتبط با توتون اختلالات مرتبط با کافئین اختلالات مرتبط با مواد توهم زا اختلالات مرتبط با مواد استنشاقی مصرف استروئید های آنابولیک آندروژنیک اختلال قماربازی سایر اختلالات مرتبط با اختلالات اعتیادی |
از متن کتاب خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک جلد 1:
" روان پزشک در اتاق انتظار به بیمار خوش آمد می گوید و با چهره ای دوستانه خودش را معرفی می کند، دستش را دراز می کند و اگر بیمار هم همین کار را کرد با او محکم دست می دهد اگر بیمار دستش را دراز نکرد احتمالا بهتر است که در این مرحله چیزی نگوییم اما با گرمی و مهربانی راه اتاق مصاحبه را نشان دهیم. امتناع از دست دادن احتمالا مسئله مهمی است و اگر این موضوع بعدا به وسیله بیمار مطرح نشد روان پزشک باید به خاطر داشته باشد تا در مورد آن پرسش کند."
دیدگاه خود را بنویسید