کتاب افسانه ی عادی بودن تروما، بیماری و درمان در فرهنگ سمی گابور میت ترجمه آراز بارسقیان از نشر میلکان منتشر شده است. برای مطالعه معرفی و خلاصه کتاب به ادامه صفحه مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب افسانه ی عادی بودن تروما، بیماری و درمان در یک فرهنگ سمی از متن اصلی کتاب The Myth of Normal Trauma,Illness and healing on a Toxic Culture نوشته ی گابور میت توسط نشر میلکان با ترجمه ی آراز بارسقیان منتشر شده است.
همانطور که از عنوان کتاب پیدا ست حرف اصلی آن درباره ی سلامتی است، سلامتی روحی انسان ها که این روزها و در این دنیای درهم و برهم به شدت تحت تاثیر قرار دارد. گابور میت در کتاب افسانه ی عادی بودن قصد دارد به شما نشان دهد که چگونه سبک زندگی امروزی تمام روحیات شمارا تحت تسلط قرار داده است. و چه آسیب هایی به شما رسانده.
معرفی کتاب افسانه ی عادی بودن:
کتاب افسانه ی عادی بودن بررسی نو و خلاقانه ی علت انواع بیماری جسمی و روانی ماست. کتابی که سویه ی انتقادی خود را به سمت اجتماع می گیرد و آن را بانی انواع مشکلات روان تنی انسان ها می داند و راه های بسیار کارگشایی برای حرکت به سمت سلامت عمومی و درمان پیشنهاد می دهد.
این کتاب در نوع خود انقلابی است در زمینه ی بررسی بیماری ها. گبور مته با چهار دهه تجربه در مقام روانپزشک بالینی متوجه شده که فهم ما از واژه ی عادی و نرمال اشتباه است. ما برای این فهم معمولا نقش تروما و استرسی را که بر فرد وارد می شود ندید می گیریم حتی گاهی فشارهای زندگی مدرن را هم نمی بینیم. از نظر منه سیستم پزشکی غربی علیرغم تمام پیشرفت ها و تخصص های که به آن نائل شده، همچنان نمی تواند فرد را به عنوان یک کل بررسی کند و در موارد بسیاری تاثیر استرس های زندگی روزمره بر بدن را ندید می گیرد. که باعث ضعف سیستم ایمنی و بر هم خوردن تعامل عاطفی می شود. در افسانه ی عادی بودن مته از اسطوره های عمومی می گوید که ما را بیمار جلوه می دهند و سعی می کند ارتباطی بین سلامتی افراد و منطقی بودن کلیت جامعه بر قرار کند. در نهایت از این گذر به راهنمای همدلانه ای برای سلامت و درمان می رسد. مته پوشش دانش عادی و حکمت پذیرفته شده ی عمومی را کنار می زند تا قلاب باور های نادرستی را باز کند که منجر شده وضع موجود سرجایش باقی بماند.
خلاصه کتاب افسانه عادی بودن:
موضوع کتاب افسانه ی عادی بودن این است که تروماها و آسیب هایی که به روان ما وارد می شود، از سبک زندگی و روح ما تاثیر می پذیرند برای مثال اغلب بیماری های قلبی و یا خود ایمنی زمانی ظهور می کنند که شما در معرض اضطراب و اسرس و افسردگی باشید گاهی از خشم معده درد میگیرد ترس موجب تبخال زدن و میشود و هزار بیماری عمیق تر و بدتر از این سبک زندگی نشات می گیرد.
گابور میته در این کتاب قرار است با رفتار های ناشی از مسمویت فرهنگی مقابله کند و با چیزهایی مانند طمع برای پول بیشتر یا جایگاه اجتماعی بالا تر مبارزه کند.
در جامعه ی پزشکی می گویند همیشه از ارتباط های بین فرد و جامعه و محتوای عاطفی ای که در زندگی فرد گسترده شده سلامت یا بیماری منتج می شود نویسنده پس از مطالعه و تحقیق به این نتیجه رسیده است که تمامی بیماری های مزمن و غیره که امروزه با آن سر وکار دارید چه فیزیک و چه روانی در فرهنگ ها منتشر می شود و از فرهنگ تاثیر مستقیم می گیرد. در کتاب افسانه ی عادی بودم تاکید بسیاری بر وحدت ذهن و جسم شده است. گابور میت مطرح می کند که فرهنگ اقتصادی و اجتماعی ما بنابر ماهیتش باعث ایجاد استرس هایی مزمن است که سلامت ما را به بدترین شکل ممکن تهدید می کند.
سر فصل های کتاب افسانه ی عادی بودن به شرح زیر است:
- چرا امر عادی افسانه است
- طبیعت به هم مرتبط ما
- واقعیت هایی در مورد تروما
- زندگی در جهانی غیر مادی عواطف،سلامت و وحدت تن و ذهن
- تو مغزم را تکان دادی بیولوژی به شدت بین فردی ما
- هرچیزی را که مرا فراگرفته است پیام هایی مخابره شده از علم نوین
- شورش علیه بدن راز سیستم ایمنی آشوب گر
- بیماری به مثابه فرایند
- تنشی بر اساس تروما دل بستگی در جدال با اصالت
- ما واقعا کی هستیم؟ طبیعت انسانی نیاز های انسانی
- بنیانی تنومند یا شکننده نیازهای تقلیل ناپذیر کودکان
- مشکلات از همان ابتدای کار پیش از این که پا به جهان بگذاریم
- من چه انتخابی دارم زایمان در فرهنگی پزشکی زده
- علوم باغبانی روی کره ماه تحلیل رفتن بارآوری فرزند
- زور کردن مغز برای حرکت در مسیری اشتباه خراب کردن کودکی
- قالبی برای فاجعه فرهنگ چگونه شخصیت ما را می سازد
- از نو فکر کردن به ناهنجاری رنجوری ها در حکم هم سازی ها
- فقط خودت نباش بی اعتبار سازی افسانه هایی درباره اعتیاد
- بالا بردن دست به نشانه ی موافقت دیدگاهی تازه به اعتیاد
- نقشه غیر دقیق از درد ما درباره بیماری روانی چه چیزهایی را اشتباهی فهمیدیم
- ذهن می تواند کارهای بی نظیری بکند از دیوانه شدن تا پیدا کردن معنا
- کشمکش و از دست دادن کنترل
- دزدین روح انسان قطع ارتباط و ملال هایش
- اگر شما را هم بکشند، برایشان مهم نیست جامعه ستیزی در حکم راهبرد
- حسی از خویشتن که مورد تعرض واقع شده چطور نژاد و جنسیت زیر پوست ما می رود
- جذب کنندگان شوک جامعه چرا اوضاع برای زن ها بدتر است
- ما درد آن ها را احساس می کنیم سیاست های تروما اندودها
- وقتی ذهن رهبری را به دست می گیرد امکان درمان
- چهار کلمه مهم و پنج راه همدلی برخی از قواعد درمان
- موهبتی مخوف بیماری به عنوان معلم
- قبل از اینکه تن نه بگویید اولین قدم ها برای بازگشتن به نفس
- دیدن همانا ناباوری است
- از دشمن به دوست کارکردن با موانع درمان
- مسیح در خیمه ی سرخ پوستی داروهای روان گردان و درمان
- زندگی من به مثابه چیزی اصیل روحی که می شود لمسش کرد
- واسازی اسطوره تصور
از متن کتاب افسانه عادی بودن
"به این باور رسیده ام که در پس کل مرض های مزمن واگیر دار که امروزه ما را زیر ضرب خود گرفته، خواه فیزیکی باشد خواه روانی، چیزی در خود فرهنگ ما وجود دارد که به انحراف رفته است. چیزی که باعث ایجاد دردهای ناخوشایندی است که ازشان رنج می بریم و از آن مهم تر در ایدئولوژی مان نقاط کوری وجود دارد که نمی گذارند این وضع خطرناک را به وضوح ببینیم، چه برسد به این که بخوایم کاری برایش بکنیم.این نقاط کور که در فرهنگ ما شایع است و در حرفه خود من تا حد فاجعه باری فراگیر، نمی گذارد از ارتباط هایی که سلامت ما را به زندگی های عاطفی اجتماعی مان متصل می کند آگاه شویم. جور دیگری هم می شود گفت: بیماری های مزمن خواه فیزیکی روانی تا حد زیادی عملکرد یا خصوصیت اوضاع زندگی است آن ها سهو یا اشتباه این فضا نیستند. در واثع، پیامد زندگی ما هستند، نه انحرافی مرموزانه که سر ما ریخته است."
گابور ماته متولد 1944 پزشک مجارستانی کانادایی است که سابقه ی بسیاری در خانواده درمانی و رشد و آسیب در کودکان را دارد. و اکنون به عنوان مشاور و متخصص جلسه ها و کنفرانس های زیادی را در زمینه ی اختلالات روانی و اعتیاد و آسیب های آن را به عهده دارد.
دیدگاه خود را بنویسید