کتاب نظریه های شخصیت ویراست دهم نوشته ی گریگوری فیست و همکاران ترجمه ی جس فیست ترجمه یحیی سید محمدی نشر روان منتشر شده است.برای مطالعه معرفی کتاب به ادامه ی مطلب مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
کتاب نظریه های شخصیت فیست ویراست دهم ترجمه یحیی سید محمدی از نشر روان منتشر شده است.
معرفی کتاب نظریه های شخصیت فیست:
نظریه های شخصیت یکی از درس های جالب و اساسی در زمینه ی روان شناسی و مشاوره و روان پزشکی میباشد. آگاهی از نظره های شخصیت برای درس هایی چون آسیب شناسی روانی، نظریه های روان درمانی، تفاوت های فردی، انگیزش و هیجان ، تشخیص و درمان و دروس دیگر اهمیت زیادی دارد.
سوال های زیادی پیرامون نظریه های شخصیت در طی سالها توسط پزشکان فیلسوفان دانشمندان و متفکران در طول تاریخ مطرح شده است.سوالات مهمی مانند: چه چیزی باعث می شود که افراد به شیوه ی خاص خودشان رفتار کنند؟ آیا این افراد از کاری که انجام می دهند آگاه اند، یا رفتار آنها حاصل ناهشیاری پنهان است؟ آیا افراد ذاتا خوب یا ذاتا شرورند؟ آیا تمام افراد توانایی این را دارند که خوب یا شرور باشند؟ آیا افراد می توانند آزادانه تصمیم بگیرند شخصیت خود را شکل دهند یا توسط نیروهای خارجی کنترل می شوند؟
نخستین نظریه پردازان شخصیت مانند زیگموند فروید، آلفرد ادلر، کارل یونگ برای ساختن مدل های رفتار انسان، عمدتا بر مشاهدات بالینی متکی بوده اند گرچه داده های این نظریه پردازان از داده های مشاهده گران پیشین،منظم تر و مطمئن تر بودند،اما آنها نیز به شیوه ی شخصی خودشان برای در نظر گرفتن مسائل متکی بودند و بنابر این، ماهیت انسان را به صورت متفاوتی برداشت کردند.
نظریه پردازان شخصیت بعدی برای آگاهی از مطالعات تجربی تر استفاده کردند.مدل های موقتی را به جود آورند فرضیه ها را آزموندند و بعد معدل های خود را بازنگری کردند.
هریک از نظریه پردازان شخصیت که در کتاب نظریه های شخصیت فیست از آنها صحبت شده نظریه ای را بر اساس مشاهدات تجربی و گمانه زنی تخیلی به وجود آورده است.به علاوه، هر نظریه انعکاسی از شخصیت سازنده ی آن است.
بنابراین نظریه های مختلف مطرح شده در کتاب انعکاسی از شخصیت، فرهنگ، تجربیات خانوادگی، آموزش حرفه ای و امکانات نظریه پردازان آن است.ضمن اینکه هر نظریه بر اسا شخصیت سازنده ی آن ارزیابی نمی شود بلکه ویژگی های زیر در ارزیابی آن ها موثر است: 1) تولید پژوهش،2)ابطال پذیری 3)یکپارچه کردن دانش تجربی موجود 4)ارائه پاسخ های علمی به مشکلات روزمره 5) همسانی درونی آن 6) سادگی.
سر فصل های کتاب نظریه های شخصیت فیست:
بخش ها: | سرفصل ها: |
---|---|
بخش اول: درآمدی بر نظریه شخصیت | مقدمه،فصل 1،درآمد |
بخش دوم: نظریه های روان پویشی | فصل دوم:فروید روانکاوی، فصل سوم:آدلر روانشناسی فردی فصل چهارم:یونگ روان شناسی تحلیلی فصل پنجم:کلاین نظریه روابط شی فصل ششم: هورنای: نظریه روان کاوی اجتماعی فصل هفتم: اریکسون نظریه پسافرویدی فصل هشتم: فروم روان کاوی انسان گرا |
بخش سوم: نظریه های انسان گرا وجودی | فصل نهم: مزلو، نظریه کل نگر پویشی فصل دهم: راجرز نظریه فردمدار فصل یازدهم: می روان شناسی وجودی |
بخش چهارم: نظریه های آمادگی | فصل دوازدهم: آلپورت روان شناسی فردی فصل سیزدهم: نظریه صفت پنج عامل اصلی شخصیت مک کاری و کاستا |
بخش پنجم: نظریه های زیستی تکاملی | فصل چهاردهم: نظریه عاملی زیست بنیاد آیزنک فصل پانزدهم: باس نظریه تکاملی شخصیت |
بخش ششم: نظریه های یادگیری شناختی | فصل شانزدهم: اسکینر تحلیل رفتاری فصل هفدهم: بندورا نظریه اجتماعی شناختی فصل هجدهم:راتر و میشل نظریه یادگیری شناختی اجتماعی فصل نوزدهم: کلی روان شناسی سازه های شخصی |
نقد و بررسی ظاهری کتاب نظریه های شخصیت فیست:
اولین نکته ی قابل توجه در ظاهر کتاب انتخاب هوشمندانه ی تصویر روی جلد کتاب است که با ایجاد رنگ متفاوت بین پرنده ی کوکو و سایر پرندگان به تفاوت وجودی در افراد یک گونه اشاره می کند.
با توجه به حجم 888 صفحه ای کتاب بهتر بود جلد مقاوم تری برای صحافی انتخاب میشد چرا که کتاب همراه دانشجویان و درمانگران در مدت زیادی خواهد بود و جلد نرم ممکن است در اثر تورق زیاد دردسر ساز شود هرچند که صحافی کتاب بسیار مقاوم به نظر میرسد.
در متن کتاب نیز سعی شده تا جای امکان قلم مترجم روان و علمی و دقیق باشد.
وجود تصاویر و خلاصه نویسی های متفاوت نیز کتاب را از یکنواختی خارج کرده است.
استفاده از کاغذ با کیفیت و چاپ دقیق و با کیفیت نیز یکی دیگر از ویژگی های مثبت کتاب نظریه های شخصیت فیست میباشد.
متن کتاب نظریه های شخصیت فیست:
" همه ی ما دوست داریم فکر کنیم که می توانیم تغییر کنیم اینکه ما قدرت تغییر دادن عادت های مخرب خودمان را داریم و میتوانیم فرد بهتر باشیم. آیا می توانیم؟ به نظر می رسد که تغییر ارادی و عمدی دشوار است. اغلب تغییرات در شخصیت با تغییر دادن در شرایط زندگی و عملکرد مغز صورت می گیرد."
" ارضای نیازهای ارادی، هنر شناسی، و شناختی برای سلامت جسمانی و روانی ضروری است و ناکامی آنها به بیماری می انجامد. اما نیازهای روان رنجور فقط به رکود و آسیب منجر می شوند"
"دلبستگی ساختاری در روان شناسی شخصیت است که همچنان مقدار زیادی پژوهش به بار می آورد."
نویسندگان کتاب روان شناسی شخصیت به ترتیب گرگوری جی فیست ، تامی آن رابرتس و جس فیست میباشند.
گرگوری جی فیست استاد روان شناسی در دانشگاه ایالتی سن خوره است که در کالج ویلیام و ماری و دانشگاه کالیفرنیا نیز تدریس کرده است.او دکترا خود را در سال 1991 گرفت وی در زمینه ی روان شناسی خلاقیت روان شناسی علم، و شکل گیری استعداد علمی آثار زیادی منتشر کرده است.
تامی رابرتس نیز کارشناسی خود را از کالج اسمیت و دکحترا را از دانشگاه استنفورد گرفت. وی استاد روان شناسی کالج کرادو است.
جس فیست نیز از 1964 تا 2015 پیش از مرگش استاد روان شناسی مک نیس در لیک چارلز بود. او علاوه بر کتاب نظریه های شخصیت کتاب مشترکی با لیندا برانون به نام روان شناسی سلامت منتشر کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید